100 pechvogels City Pier City Loop van start in Stevensloop

NIJMEGEN - De Stevensloop in Nijmegen kent zondag zo'n 8500 deelnemers. Onder hen zijn ongeveer 100 lopers die vorige week zondag zouden meedoen aan de City Pier City Loop in Den Haag, die werd afgelast vanwege de harde wind.

De organisatie van de Stevensloop besloot maandag de inschrijving te heropenen, zodat CPC-lopers in Nijmegen 5 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon zouden kunnen lopen. Er waren 500 extra startbewijzen geregeld. Zo'n 100 CPC-lopers maakten daar dus gebruik van.

Met ongeveer 3400 deelnemers is de populairste afstand van de Stevensloop de 10 kilometer. Dat is ook de afstand waarvoor toppers zijn vastgelegd, zoals Jesper van der Wielen uit Wijchen en Mike Foppen uit Nijmegen. Van der Wielen won al twee keer: vorig jaar en in 2015. 

Zie ook: Duel Van der Wielen-Foppen in Stevensloop

Ook Kalid Amin en Luuk Maas starten op de 10 kilometer. Net als Van de Wielen en Foppen liepen ze de 10 kilometer al eens onder de 30 minuten. Bij de vrouwen zijn marathonloopster Miranda Boonstra uit Nijmegen en Mariska Dute de grootste kanshebbers.

Omroep Gelderland is er zondag tussen 11.55 en 15.30 uur live bij. Hier op de site en app, op Facebook, maar natuurlijk ook op televisie kun je de wedstrijden volgen. Ook op de radio is er aandacht voor.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: