Het veld op? Boete! Voetbalclub plaatst verbodsborden

WEZEP - Mensen die zondag buiten de wedstrijden om de voetbalvelden van WHC betreden kunnen een bekeuring verwachten. De club plaatste verbodsborden, zodat de politie kan ingrijpen bij overlast van hangjeugd.

De politie kan de aanwezigheid van deze hangjongeren nu niet bestraffen, omdat er geen borden met de tekst 'verboden voor onbevoegden' hangen. Die borden zijn er inmiddels wel, zodat de agenten kunnen handhaven.

'Dit is van een andere soort'

Overlast nam de afgelopen tijd flink toe. Met lekker weer zijn er tussen de 30 en 60 jongeren op het sportpark. De club legde anderhalf jaar geleden een kunstgrasveld aan waar jongeren op zondag rondhangen.

Bij omwonenden zorgt dit voor frustratie: 'We zijn wel wat gewend en ik heb niets tegen voetbal', zegt één omwonende. 'Maar dit is wel van een andere soort.'

Gooien met eieren

Volgens bewoners van seniorenwoningen in de buurt zijn de jongeren vooral brutaal. Een reden om niet zelf op te treden. 'Dan gaan ze mopperen. Ze hebben een keer met eieren gegooid en roepen 'Hé! Geef die bal eens terug!' als de bal in de tuin ligt.'

WHC erkent de overlast die buurtbewoners ondervinden en is zelf ook de dupe van het gedrag van de jeugd. Doelnetten worden kapotgemaakt, prullenbakken omgeschopt, ruiten bekrast, dug-outs gesloopt en sproeiers uit de grond getrokken.

Bellen bij overlast

De afgesloten hekken die WHC eerder plaatste hielpen niet omdat jongeren eronderdoor gingen. De borden moeten de overlast een halt toeroepen. Omwonenden hebben van de politie een telefoonnummer gekregen met het verzoek te bellen bij overlast.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oldebroek Wezep Politie Nieuws
Deel dit artikel: