Camera’s van Beleef de Lente zijn online

WINTERSWIJK - De camera’s van Beleef de Lente in Winterswijk zijn online gegaan. Vogelliefhebbers kunnen op het online platform van de Vogelbescherming onder meer de verrichtingen van de Achterhoekse steenuilen en kauwen volgen.

'De kauwenkast wordt al druk bezocht, zowel door de kauwen als de steenuilen', aldus Ronald van Harxen, weblogger van Beleef de Lente die de nestkasten in Winterswijk plaatste. De afgelopen jaren waren de steenuilen al te zien op de beelden van het platform, dit jaar komen daar voor het eerst de kauwen bij. Vorige week werd door Van Harxen en enkele anderen de nestkast met bijbehorende camera geplaatst.

De afgelopen seizoenen trekken de natuurbeelden jaarlijks meer dan miljoen unieke kijkers naar het onlineplatform. 'Toen het begon was het een avontuur en wist je niet waar het naartoe ging', aldus natuurfilmer Luc Enting, die vanaf het begin in 2007 betrokken is bij Beleef de Lente. 'De eerste twee jaar waren we best tevreden, maar gaandeweg werd het steeds meer.'

 

Deel dit artikel: