Nieuws

Pröpper en Berghuis terug in selectie Oranje

Davy Pröpper.
Bondscoach Ronald Koeman heeft Davy Pröpper en Steven Berghuis opgenomen in de selectie van Oranje voor de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden. © ANP
ZEIST - Bondscoach Ronald Koeman heeft Davy Pröpper en Steven Berghuis opgenomen in de selectie van Oranje voor de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden.
Pröpper, de Arnhemse middenvelder van Brighton & Hove Albion, ontbrak in november tijdens de laatste interlands van het Nederlands elftal wegens een blessure. Daarvoor was hij een vaste waarde. Berghuis werd een tijdje gepasseerd door Koeman, maar de Apeldoornse vleugelaanvaller is op dreef bij Feyenoord.
Koeman heeft 25 spelers geselecteerd. Andere Gelderlanders in de selectie zijn Groesbeker Jasper Cillessen (FC Barcelona), Donny van de Beek uit Nijkerkerveen (Ajax) en PSV-aanvaller Luuk de Jong uit Doetinchem.
Het Nederlands elftal begint de weg die moet leiden naar het EK 2020 komende donderdag in De Kuip tegen Wit-Rusland. Drie dagen later speelt Oranje in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!