Apeldoornse stichting krijgt maand langer de tijd voor verhuizing uit pand

APELDOORN - Stichting Mudanthe in Apeldoorn mag een maand langer in het bijgebouw van de Finse School blijven van de gemeente. Dat zijn beide partijen donderdag overeengekomen. De rechter oordeelde anderhalve week geleden dat Mudanthe het pand binnen drie weken moest verlaten.

door Maaike de Glee

Mudanthe moet wel voor 27 maart het hoofdgebouw aan de Eksterweg verlaten. Hierin zit het kantoor van de stichting en worden ook wekelijks kookworkshops gehouden. In het bijgebouw vinden de muzieklessen plaats. Vanwege het evenement Cultuur bij je Buur heeft de stichting voor die locatie van de gemeente een maand uitstel gekregen.

Kort geding

De gemeente Apeldoorn wil Mudanthe al langer uit het pand hebben van de Finse School. Vorig jaar werd de huur beëindigd, maar de stichting ging hier niet mee akkoord en weigerde het pand te verlaten.

Vorig maand spande de gemeente een kort geding aan om de stichting er alsnog uit te krijgen. De rechter stelde de gemeente in het gelijk en oordeelde dat Mudanthe het pand binnen drie weken moest verlaten.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: