Militaire politie maakt Wageningse Berg spic en span

WAGENINGEN - Mos verwijderen, verven en nieuwe reclameborden ophangen: op de Wageningse Berg staken vrijdag honderd jonge marechaussees de handen uit de mouwen. Ze deden dat in het kader van NLdoet, het jaarlijkse weekend waarbij duizenden Nederlanders vrijwillig de handen laten wapperen.

De marechaussees in opleiding gingen vol goede moed aan het werk. 'Ik vind het wel leuk, ik ben hier nog nooit geweest en normaal zitten we de hele dag op de kazerne, maar nu een dagje hier,' vertelde één van hen.

Kijk hier een video over de klusactie:

'We doen iets voor de maatschappij, daar staat de marechaussee natuurlijk ook voor en daar doen we het ook voor, iets goeds voor de gemeenschap', zei een andere man.

En een vrouwelijke marechaussee: 'Nou, het is gewoon gezellig, een andere sfeer, een andere omgeving. En andere mensen leren kennen van je lichting, dat is ook leuk.'

Achteraf werd natuurlijk nog een goed potje voetbal gespeeld.

Genoeg te doen

Cor van den Hurk van stadion de Wageningse Berg was vooraf opgetogen over de opknapbeurt: 'We zijn hartstikke blij met die honderd hulpen. Ze komen al vroeg in twee bussen vanuit Apeldoorn hiernaartoe. Na een ontvangst door de wethouder kunnen ze meteen aan de slag. We zetten ze goed aan het werk want er is genoeg te doen.' 

De Wageningse Berg is niet voor niets uitgekozen. Reinald van Huenen, teamleider bij de Koninklijke Marechaussee: 'Als kleine jongen ben ik meegenomen door mijn vader om te genieten van het voetbal hier op de berg en ik wist dat het stadion toch wel wat vervallen was. Ik wist dat ze hier wel een helpende hand konden gebruiken.'

Trainen in stadion

Stadion de Wageningse Berg, waar FC Wageningen tot het faillissement in 1992 betaald voetbal speelde, stond jarenlang leeg en verpauperde. Inmiddels wordt hard gewerkt aan het herstel van het complex. Deze zomer komen er verschillende internationale teams trainen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
NLdoet is jaarlijks de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ze zoekt dit jaar hulp bij meer dan 8000 klussen, waarvan ruim 1100 in Gelderland. Op 15 16 en 17 maart steken in heel Nederland zo'n 350.000 mensen de handen uit de mouwen.
Deel dit artikel: