Weg vrij voor De Jong en Van der Heide bij SC Cambuur: 'Natuurlijk vallen die namen'

ARNHEM - Henk de Jong is de topkandidaat om terug te keren bij SC Cambuur. Ook zijn populaire assistent Sandor van der Heide is daarmee nadrukkelijk in beeld om volgend seizoen weer in Leeuwarden aan de slag te gaan.

door Richard van der Made

Beide trainers vertrekken aan het einde van dit seizoen bij De Graafschap. Bronnen bij Cambuur melden dat het duo bovenaan de lijst staat om terug te keren op het oude nest. Van der Heide is een kind van de club. Hij werkte liefst 18 jaar bij de huidige eerstedivisieclub.

Bestuurslid technische zaken Van den Belt wil niet bevestigen dat al met beide trainers is gesproken. Maar hij ontkent ook niet dat de namen van De Jong en Van der Heide bij Cambuur continu vallen. 'Natuurlijk, maar dat geldt ook voor Ron Jans. Dat is allemaal niet zo gek denk ik.'

Kritiek fans 

Sportief gaat het slecht bij Cambuur. Vandaag werd bekend dat het contract van trainer Rene Hake niet wordt verlengd. Vanuit de fans is er veel kritiek op het spel en het beleid. Cambuur staat slechts 13e. Onder De Jong bleef Cambuur twee jaar op rij in de eredivisie. Hij stapte echter ook op in zijn derde seizoen als hoofdcoach toen het minder goed ging.

Energie 

Naar verluidt zouden beide partijen al met elkaar om tafel hebben gezeten. 'Daar weet ik niets van', zegt Van den Belt die verwijst naar technisch directeur Foeke Booy. Toch wil het bestuurslid nog wel iets kwijt. 'We hopen op een trainer die energie los kan maken bij de club en de omgeving. We zoeken, met het oog op het nieuwe stadion, een trainer waarmee we de komende jaren verder kunnen. Er moet een stap gezet worden in financiële en sportieve groei.'

Privé-omstandigheden

De Jong en Van der Heide hebben zelf ook veel interesse om weer aan de slag te gaan bij de gevallen club uit Friesland. De Jong wil vanwege privé omstandigheden (zijn vrouw is ziek) dichter bij huis werken. Dat gaf hij ook als reden op voor zijn vertrek bij De Graafschap. Hij woont al jaren in Drachten en pendelt vaak op en neer naar Doetinchem.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Doetinchem Betaald voetbal De Graafschap Nieuws
Deel dit artikel: