Geldboete voor veroorzaker van dodelijk verkeersongeval

ZUTPHEN - Een 27-jarige man uit Ruurlo is door de rechtbank veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. De automobilist krijgt een geldboete van 850 euro en een voorwaardelijke rij-ontzegging van vier maanden.

De man reed op 26 december 2017 op de Ruurloseweg in de richting van Barchem toen hij op de verkeerde rijstrook terecht kwam. Hij botste frontaal tegen een auto die in tegengestelde richting reed.

Bij het ongeval raakte de bestuurder van de tegemoetkomende auto ernstig gewond. Zijn vrouw kwam bij de botsing om het leven. De vriendin van de veroorzaker van het ongeval liep ook verwondingen op bij het ongeval.

Schuldig of niet?

De rechtbank is van mening dat de man niet schuldig is aan het vertonen van aanmerkelijk onvoorzichtig of onachtzaam rijgedrag. De man is wel schuldig bevonden aan het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval door onvoldoende op te letten. 'Door zijn handelen bracht de man de verkeersveiligheid in gevaar en dit heeft verschrikkelijke gevolgen gehad voor de slachtoffers', stelt de rechtbank.

De rechter legt de man een geldboete van 850 euro op en een voorwaardelijke rij-ontzegging voor vier maanden met een proeftijd van één jaar.

Zie ook: Dode en gewonden bij frontale botsing in Barchem.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: