Een trekker inhalen op de N348 mag binnenkort niet meer

EEFDE - Wie het gas even diep intrapt om een trekker in te halen tussen Eefde en Gorssel riskeert binnenkort een boete. Op dit moment is dat op de N348 nog toegestaan, maar de provincie wil nu een algeheel inhaalverbod.

Auto's, motoren en vrachtwagens mochten elkaar op dit stuk al niet inhalen, maar dat gebeurt nog regelmatig tussen de rotonde bij Eefde en de rand van de bebouwde kom bij Gorssel. Voor de provincie is dat reden om in te grijpen. 

Doorgetrokken streep

Vooral omdat er veel erven grenzen aan de weg, met opritten waar omwonenden afslaan, is het volgens het provinciebestuur niet verantwoord om in te halen. Om de verwarring bij de weggebruikers weg te nemen wordt de nu nog deels onderbroken middenstreep straks veranderd in een doorgetrokken dubbele streep. 

Bij de afritten naar de erven van aanwonenden komen wel onderbrekingen, zodat zij wel kunnen afslaan. De onderborden die nu nog aangeven dat inhalen van tractoren en brommobielen is toegestaan worden binnenkort verwijderd. 

Langzamer rijden

Op dit moment loopt er ook een proef met een maximumsnelheid van 60 km per uur tussen Eefde en Gorssel. Op dit stuk van de N348 passeren op een gemiddelde werkdag zo'n 15.000 motorvoertuigen. In april worden de uitkomsten van deze proef verwacht.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Eefde Nieuws
Deel dit artikel: