Nieuws

Camera op overweg in Tiel om gevaarlijk gedrag vast te leggen

Station Tiel.
Spoorbeheerder ProRail gaat een camera plaatsen bij de spoorwegovergang op het station in Tiel. De spoorbeheerder wil het gedrag van reizigers en passanten op de overweg vastleggen. © Google Maps
TIEL - Spoorbeheerder ProRail gaat een camera plaatsen bij de spoorwegovergang op het station in Tiel. De spoorbeheerder wil het gedrag van reizigers en passanten op de overweg vastleggen.
De beelden worden volgens ProRail gebruikt om de veiligheid te verbeteren. 'Uit meldingen van machinisten weten we dat er af en toe gevaarlijke situaties plaatsvinden op overpaden bij dit station. Bijvoorbeeld omdat het heel erg druk is en mensen op het laatste moment nog oversteken', stelt de spoorbeheerder.

Privacywetgeving

De camera wordt deze week geplaatst en blijft zeker vier weken staan. Bang voor privacyschending is ProRail niet. De camera voldoet volgens het bedrijf aan de privacywetgeving. ProRail laat bij de oversteekplaats een bordje ophangen met het opschrift 'Eigen Weg'. Dat is nodig om de juridische status van de overweg in stand te houden. 
Tiel is niet de enige plek waar reizigers en passanten worden gefilmd. Dat gebeurt ook bij de stations in Oss, Etten-Leur en Deurne.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!