Afvalverwerker Attero gaat omwonenden informeren na brand

WILP - Afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wilp gaat omwonenden uitnodigen voor een informatiebijeenkomst. Dat meldt buurtvereniging Algemeen Belang Wilp Achterhoek. Sinds de grote brand eerder deze maand is er een groeiend gevoel van onveiligheid bij buurtbewoners.

Woensdagavond spraken Attero en Algemeen Belang Wilp Achterhoek met elkaar tijdens een overleg. Daarin gaven de omwonenden aan dat zij het idee hebben dat de afstand tussen het bedrijf en de buurt steeds groter wordt. Attero gaf aan in de maand mei een informatiebijeenkomst te willen organiseren om omwonenden te informeren over onder meer veiligheidsmaatregelen. 

'In het verleden was er elk jaar zo'n bijeenkomst', vertelt Hans de Haan van Algemeen Belang Wilp Achterhoek. 'Maar een aantal jaren geleden is dat gestopt. Anderhalf jaar geleden is er toen wel weer een georganiseerd.'

Vijf branden in vijf jaar

De omwonenden maken zich grote zorgen. 'In de afgelopen vijf jaar hebben we vijf grote branden bij Attero geteld', aldus De Haan. Algemeen Belang Wilp Achterhoek stuurde onlangs een brief naar de gemeenteraad en het college van gemeente Voorst. Daarin werd aangedrongen op aanscherping van regelgeving en handhaving van de bestaande regels. 

Zie ook: College Voorst deelt zorgen over branden bij Attero, maar zegt weinig te kunnen doen

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Wilp Nieuws
Deel dit artikel: