Stamcelbehandeling ernstig zieke Elburger in Moskou verloopt voorspoedig

ELBURG - Goed nieuws vanuit Moskou. De stamcelbehandeling van de ernstig zieke Roeland Rietveld uit Elburg verloopt tot nu toe voorspoedig. Dat zegt Egbert Bos, een van de organisatoren van de crowdfundingsactie 'Elburg helpt Roeland'. Daarmee werd in korte tijd 90.000 euro opgehaald voor de reis en behandeling van de MS-patiënt.

De 50-jarige Rietveld, die nu twee weken in Moskou is, lijdt aan primair progressieve multiple sclerose. Een zeldzame vorm van MS, een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. De Elburger heeft zijn hoop gevestigd op de stamcelbehandeling in Moskou, die volgens hem in 80 procent van de gevallen positief resultaat geeft.

Eigen stamcellen succesvol teruggeplaatst

Volgens Bos zijn de artsen in Moskou ruim een week geleden begonnen met het oogsten van de gezonde stamcellen van Rietveld. 'Dit is zeer voorspoedig gegaan', meldt hij aan Omroep Gelderland. Daarna heeft de zieke Elburger een zware chemokuur gekregen die zijn immuunsysteem op nul heeft gezet.

'Roeland heeft deze chemo goed kunnen verteren en nadat hij dinsdag een rustdag had na deze kuur kunnen wij het heugelijke feit melden dat woensdagmiddag succesvol zijn eigen stamcellen zijn teruggeplaatst', aldus Bos. Volgens hem gaat Rietveld nu tien dagen in quarantaine om te voorkomen dat hij ziek wordt.

Vader van twee kinderen

De MS-patiënt uit Elburg is een alleenstaande vader met twee kinderen, Tijmen van 15 en Maarten van 12 jaar oud. Een aantal jaar geleden verloren zij hun moeder.

'Als ik mijn rol als ouder wil blijven vervullen, moet ik iets ondernemen', sprak Rietveld eerder. Niet alleen vrienden en familie, maar ook Elburgers die hem amper kennen, trokken de portemonnee voor zijn behandeling in Rusland.

Zie ook: Ruim 90.000 euro ingezameld voor behandeling van ernstig zieke Roeland in Moskou

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Elburg Elburg Nieuws
Deel dit artikel: