Nieuws

Nijmegenaar sociaal werker van het jaar: 'Ik voel adrenaline en trots'

Nijmegenaar Norbert Wijnhofen is woensdag benoemd tot 'Sociaal werker van het jaar 2019'. Wijnhofen is sociaal werker bij Sterker sociaal werk in zijn woonplaats. Hij werkt al 31 jaar in het sociaal domein. © Zorg Welzijn
NIJMEGEN - Nijmegenaar Norbert Wijnhofen is woensdag benoemd tot 'Sociaal werker van het jaar 2019'. Wijnhofen is sociaal werker bij Sterker sociaal werk in zijn woonplaats. Hij werkt al 31 jaar in het sociaal domein.
'Ik voel adrenaline, gelukzaligheid en enorme trots', zegt Wijnhofen. 'Dit is niet alleen een erkenning voor mijn werk, hoewel het echt wel binnenkomt, maar ook voor alle bewoners in de wijk, mijn collega's en iedereen die dichtbij mij staat.
Bekijk hier de inzendingsvideo van Norbert:
Wijnhofen is breed opgeleid en gespecialiseerd in ggz in de wijk. Jurylid Lex Staal: ‘Norbert laat zien waar wij allemaal naar zoeken. Hij verbindt de mensen in de wijk. Inclusief de gehandicapten en ggz-patiënten.’

'Niets doen geen optie'

De prijs betekent dat Wijnhofen sinds woensdag een jaar lang de ambassadeur is van het sociaal werk. Hij krijgt ook een geldbedrag dat hij mag besteden aan een project in zijn wijk.
Wijnhofen heeft al een onderwerp gekozen. Hij wil het sociaal domein en de ggz beter met elkaar verbinden. 'In de wijk komen we ggz-patiënten tegen, soms gaat dat goed maar vaak tref ik niet zulke leuke dingen aan. Niets doen is geen optie. Wij moeten zorgen voor ondersteuning van deze mensen', besluit hij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!