Nieuws

OM in cassatie tegen vrijspraak ouders overleden baby Jairo

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in cassatie tegen de vrijspraak van de ouders van de overleden baby Jairo uit Arnhem. Het gerechtshof sprak de 29-jarige vader en de 28-jarige moeder afgelopen vrijdag in hoger beroep vrij. © Pixabay
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in cassatie tegen de vrijspraak van de ouders van de overleden baby Jairo uit Arnhem. Het gerechtshof sprak de 29-jarige vader en de 28-jarige moeder afgelopen vrijdag in hoger beroep vrij.
Volgens het OM heeft het hof vastgesteld dat de ouders verantwoordelijk zijn voor de dood van de acht maanden oude baby. Maar het hof sprak vader en moeder vrij, omdat uit het bewijs niet valt vast te stellen wie van de twee verantwoordelijk is voor de dood van Jairo.
Het OM vindt dit 'in deze schokkende zaak met een weerloze baby' een onbevredigende uitkomst. Daarom legt zij de Hoge Raad de vraag voor of beide ouders vrijgesproken moeten worden, alleen omdat niet duidelijk is wie van hen een strafbaar feit heeft gepleegd.

Eerder celstraf

In 2016 kwam de zaak voor het eerst voor de rechter. Toen werd de vader veroordeeld tot 46 maanden cel en de moeder vrijgesproken. Inmiddels sleept de zaak tegen beide ouders zich al jaren voort.

Fatale verwondingen

Baby Jairo overleed in 2010 toen hij acht maanden oud was. Hij werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht met botbreuken, blauwe plekken en inwendige bloedingen. De verwondingen werden hem fataal.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!