Leerlingen van de Wereldweide vieren de landelijke boomfeestdag

WEZEP - De jaarlijkse landelijke boomfeestdag werd woensdag weer gehouden. Locatie van dit evenement was onder meer de 'groene long' in Wezep Noord. Dit jaar was groep 6 van school de Wereldweide uit Wezep uitgenodigd om samen met wethouder Bergkamp, milieuvereniging Groentje en Huub Verberk van bijenvereniging Wezep en Omstreken te komen helpen met het planten van 4 lijsterbessen, 4 veldesdoorns en 4 meidoorns.

Medewerkers van gemeente Oldebroek hebben de kids geholpen met het planten. De stoere leerlingen waren ondanks het slechte weer, erg enthousiast.

Foto's Alida Bosma

Naast het planten van bomen werden regenwormen rondom de bomen verspreid welke de structuur van de grond moeten verbeteren en het bodemleven op gang moeten helpen en er werd door de leerlingen speciaal veldbloemenzaad rondom de bomen gezaaid wat veel insecten aantrekt.

De kinderen van de Wereldweide kregen van de wethouder namens gemeente Oldebroek en van Alida Bosma namens natuurvereniging 'Groentje' een prachtig insectenhotel aangeboden wat kan worden geplaatst op een zonnige plek op het schoolplein zodat alle leerlingen  kunnen zien hoe insecten zich gedragen.

 

Meer over dit onderwerp:
Locourant Wezep Nieuws
Deel dit artikel: