Nieuws

Tips na beelden van geldloper die bomvest omkreeg

De politie heeft vier tips ontvangen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond. In de uitzending werden voor het eerst bewakingsbeelden getoond van een overval op een geldloper in Groesbeek in 2016. Die kreeg een nep-bomvest omgehangen. © Piet Spanjers
GROESBEEK - De politie heeft vier tips ontvangen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond. In de uitzending werden voor het eerst bewakingsbeelden getoond van een overval op een geldloper in Groesbeek in 2016. Die kreeg een nep-bomvest omgehangen.
Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen van wie de tips afkomstig zijn of wat het precies voor tips zijn. De politie hoopt dat er in de loop van de dinsdag nog meer reacties op de beelden komen.

Bomvest omgehangen

De geldloper werd maandagmiddag 6 juni 2016 rond 15.00 uur voor de Boerenbond-winkel aan de Kloosterstraat bedreigd door twee mannen. Ze deden hem een vest om waarin volgens hen explosieven zaten. 
Ze zeiden dat ze de geldloper zouden opblazen als hij geen geld voor hen uit zijn geldwagen zou halen. Hij sloeg met een hamer de kluis kapot. De overvallers reden weg en lieten de geldloper achter. De man zat zo'n drie uur in doodsangst, totdat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie vaststelde dat er geen gevaar dreigde.
Voor de overval is nooit iemand aangehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!