Moeder die eigen kinderen ombracht moet 12 jaar de cel in

ARNHEM - Het Arnhemse gerechtshof heeft een 39-jarige Apeldoornse woensdag veroordeeld tot 12 jaar cel, maar geen tbs. De vrouw bracht in 2013 haar twee kinderen om het leven.

De Apeldoornse gebruikte een keukenmes om haar kinderen Lucas (8) en Rosa (6) te doden. Vervolgens probeerde ze zichzelf van het leven te beroven. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) handelde de vrouw met voorbedachte rade, omdat ze eerder een afscheidsbericht schreef.

Bekijk hier de reportage (tekst gaat verder onder de video):

De verdediging stelt dat de vrouw ontoerekeningsvatbaar was door medicijngebruik. Ze gebruikte het antidepressiemiddel Paroxetine. Deskundigen verklaren dat het middel kan leiden tot gedragsveranderingen. De vrouw betuigde voor het gerechtshof spijt en zei dat haar daden 'afschuwelijk en onomkeerbaar' zijn. 'Maar zo ben ik niet', voegde ze daaraan toe. Volgens het hof zijn de antidepressiva niet van echte invloed geweest.

De rechtbank veroordeelde de vrouw in 2016 tot negen jaar cel en tbs. Het OM ging daartegen in beroep en eiste vorige maand voor het gerechtshof 12 jaar cel zonder tbs. Die tbs is niet opgelegd door het hof.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: