Nieuws

VIDEO: Bewakingsbeelden van geldloper die bomvest krijgt omgehangen

De geldloper leefde drie uur lang in de veronderstelling dat hij behangen was met explosieven.
De politie heeft dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht voor het eerst bewakingsbeelden getoond van een overval op een geldloper in Groesbeek. © Piet Spanjers
GROESBEEK - De politie heeft dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht voor het eerst bewakingsbeelden getoond van een overval op een geldloper in Groesbeek.
De geldloper werd maandagmiddag 6 juni 2016 rond 15.00 uur voor de Boerenbond-winkel aan de Kloosterstraat bedreigd door twee mannen. Ze deden hem een vest om waarin volgens hen explosieven zaten. 
Ze zeiden dat ze de geldloper zouden opblazen als hij geen geld voor hen uit zijn geldwagen zou halen. Hij sloeg met een hamer de kluis kapot. De overvallers reden weg en lieten de geldloper achter. De man zat zo'n drie uur in doodsangst, totdat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie vaststelde dat er geen gevaar dreigde.
Voor de overval is nooit iemand aangehouden. Verbeterde forensische technieken leidden ertoe dat onlangs DNA van de vermoedelijke daders is veiliggesteld. In Malden is later een Aprilia-motorscooter gevonden die bij de overval zou zijn gebruikt.
Het item in Opsporing Verzocht met de bewakingsbeelden: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!