Verdachten viervoudige liquidatie ontkennen ondanks 'waslijst' aan bewijzen

ALMELO - De drie mannen die terechtstaan voor de viervoudige liquidatie in Enschede, zeggen niets over hun mogelijke betrokkenheid. Twee van hen ontkennen via hun advocaten dat ze er iets mee te maken hebben. Dat bleek vanmorgen tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Almelo. Eén van de slachtoffers van de moorden is een 62-jarige Arnhemmer die een bedrijf in kunstmest runde.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaf aan 'een waslijst' aan bewijzen te hebben tegen het drietal, een vader en twee zonen. 'Het enige wat ontbreekt, zijn verklaringen van de drie', aldus de aanklagers.

Het OM beschuldigt de verdachten - vader Camil A. (58) en zijn zoon Dejan (32), beiden uit Hengelo, en zoon Denis (30) uit Nijverdal - onder meer van moord in vereniging, dus met voorbedachten rade.

Eerder werd al bekend dat de mannen, die van Servische komaf zijn, geen onbekenden zijn van justitie.

Toevallige slachtoffers

De vier dode mannen werden op 13 november gevonden in een growshop in Enschede. Ze waren van dichtbij doodgeschoten. De aanleiding was mogelijk een ruzie in de hennepwereld.

De Arnhemmer en een 27-jarige restauranthouder uit Hengelo zouden toevallige slachtoffers zijn. De andere twee, een 34-jarige man uit Hengelo en een 43-jarige inwoner van Enschede, waren volgens de politie eerder betrokken bij drugsdelicten. 

Zie ook: Buurt geschokt na moord: 'Verkeerde moment op de verkeerde plek'

Het zwijgen van de verdachten zorgde voor een emotionele uitbarsting bij een van de nabestaanden. 'Jij komt helemaal niet in de hemel, maar in de hel!', beet de vrouw van een van de slachtoffers verdachte Camil A. toe. De advocaat van de nabestaanden zei tegen een verslaggever van RTV Oost dat hij bang is dat zijn cliënten door het zwijgen van de verdachten nooit precies zullen weten wat er die dag gebeurd is.

Meer verdachten

Behalve de vader en twee zonen, komen vandaag ook drie andere verdachten voor de rechter. Zij werden later opgepakt en zouden betrokken zijn bij de levering of de bemiddeling van de vuurwapens die zijn gebruikt.

Het gaat om de 71-jarige Arie van D. en zijn 32-jarige zoon Dennis van D. uit St. Willebrord en de 38-jarige Zizi W. uit Breda. Zij werd in januari opgepakt.

Zie ook: Arrestaties voor viervoudige liquidatie Enschede

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Criminaliteit Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: