Nieuws

Eekhoorntjes waaien uit boom, maar komen in Lunteren goed terecht

De storm van afgelopen weekeinde was nogal vervelend voor drie eekhoorntjes. De pasgeboren beestjes werden uit een boom geblazen, maar kregen vervolgens een liefdevolle ontvangst in Lunteren. © NOS Jeugdjournaal
LUNTEREN - De storm van afgelopen weekeinde was nogal vervelend voor drie eekhoorntjes. De pasgeboren beestjes werden uit een boom geblazen, maar kregen vervolgens een liefdevolle ontvangst in Lunteren.
Vier jongens vonden de jonge eekhoorns op straat in Huizen in Noord-Holland. De jongens bedachten zich niet en belden de Dierenambulance, die meteen uitrukte om de dieren te helpen. 
De beestjes zijn opgevangen in Eekhoornopvang Neder-Veluwe in Lunteren. De vier jongens gingen daar maandag langs om te kijken. Volgens een medewerkster van de opvang maken de eekhoorns het goed, al hield een van de dieren waarschijnlijk een 'ernstige hersenschudding' over aan de valpartij. 
De eekhoorns worden waarschijnlijk ook grootgebracht in Lunteren. 
Het gaat dus weer goed met de eekhoorns, blijkt ook uit onderstaande reportage van NOS Jeugdjournaal.
Eekhoorntjes waaien uit boom, maar komen in Lunteren goed terecht
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!