Hoera het is weekend! En dit is er allemaal te doen in onze provincie

ARNHEM - Er is dit weekend weer genoeg leuks te doen in de provincie. Heb jij nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips weer voor je op een rijtje gezet.

Modelspoortreinen kijken in Zutphen

Helemaal gek van modelspoortreinen? Dan moet je dit weekend naar Zutphen. Daar wordt namelijk het grootste internationale modelspoor evenement van het oosten van het land gehouden. Je kunt tijdens de Modelspoorbeurs rijdende modelspoorbanen bekijken, er worden er workshops gegeven en je kunt ook de mooiste modelspoortreinen kopen. De beurs wordt op zaterdag en zondag gehouden in de Hanzehal. 

Bekijk het heelal tijdens de Sterrenkijkdagen

Op verschillende plekken in de provincie bekijk dit weekend de maan en de sterren van dichtbij tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Je kunt onder meer terecht bij de Volkssterrenwacht in Bussloo, de Sterrenwacht Kreeft in Bennekom en Astra Ateria in Ede. Buiten staan de telescopen klaar, zodat je het heelal goed kan zien. Nu alleen nog hopen op een beetje helder weer.

Handen uit de mouwen tijdens NL Doet

Meer zin om de handen uit de mouwen te steken? Dan kun je aan de slag tijdens NL Doet. Het is de grootste vrijwilligersactie van ons land. Op verschillende plekken kun je helpen met klusjes. Kijk op de website van NL Doet waar je bij jou in de buurt aan de slag kan. 

Rondjes draaien op de kermis

In Apeldoorn kun je dit hele weekend nog naar de Voorjaarskermis. Op het buitenterrein van de Americahal staan zo'n 35 attracties opgebouwd. De kermis duurt tot en met 17 maart. Op de zondagen worden de traditionele eurodagen gehouden.

Lammetjes kijken bij de schaapskooi

Het is er weer de tijd voor; de lammetjes. Elk jaar worden er rond deze tijd speciale lammetjesdagen georganiseerd in Gelderland. Dit weekend kun je op zaterdag naar de Lammetjesdag bij schaapskudde Epe-Heerde. Bij de schaapskooi in Hoog Buurlo kun je op zondag de lammetjes aaien.

In het programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke week zet ze ook de leuke tips voor het weekend voor je op een rijtje. Heb je nog leuke uittips voor de komende tijd? Laat het ons dan weten uit@gld.nl 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: