Nieuws

Plofkraak op geldautomaat in Scherpenzeel, explosieven bij scooter gevonden

Op een geldautomaat van ABN Amro in de Dorpsstraat in Scherpenzeel is een plofkraak gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen. © AS Media/Teus Snel
SCHERPENZEEL - Op een geldautomaat van ABN Amro in de Dorpsstraat in Scherpenzeel is een plofkraak gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen.
De automaat werd maandag rond 3.00 uur opgeblazen. De daders gingen er op een scooter vandoor. De scooter is een straat verderop teruggevonden, in de Lindelaan. Een agent zegt dat er explosieven bij de scooter lagen. Enkele bewoners moesten daarom korte tijd hun huis uit.
Volgens de politie ging het vermoedelijk om twee daders. Door de explosie kwam er geld op straat terecht. Een man die tegenover het pand woont, zegt dat hij een van de daders geld zag oprapen
Er woont niemand boven de geldautomaat. Het gaat om een bedrijfspand. 
Van de verdachten is alleen bekend dat ze donkere kleding droegen. De politie is op zoek naar getuigen. De scooter wordt in Elst onderzocht door de forensische opsporing.
Beeld: AS Media/Teus Snel
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!