Omgewaaide boom valt op 7-jarig meisje

DOETINCHEM - Een boom die zondagmiddag in Doetinchem omwaaide door de hevige wind, viel bovenop een 7-jarige meisje dat net voorbij fietste. Ze liep verwondingen op aan haar been en hoofd, meldt de politie.

Het meisje fietste samen met haar vader en zus voorbij, net toen de boom omver ging door de hevige wind die in de middag over de provincie trok. Op de foto's is te zien dat de fiets van het meisje inderdaad onder de boom ligt.

Paniek

Omstanders haalden het meisje onder de boom vandaan, schrijft een wijkagent op social media. Omroep Gelderland sprak met een van die omstanders, die liever anoniem blijft: "Ik zat met mijn vrouw in de auto toen we die omgewaaide boom zagen, met wat mensen en paniek er omheen. De vader zat bij het meisje, die toen nog met haar been vast zat. Met aan paar mensen zijn we gaan tillen, en toen kwam het meisje los.'

'Enorme mazzel'

Het meisje had inderdaad een verwonding aan haar been. "Maar als de boom een halve meter dichterbij was gevallen, was het anders afgelopen. Dat kind heeft enorme mazzel gehad. Ik schrok na afloop flink van de foto van haar fiets", klinkt het verbouwereerd.

Het ging aardig tekeer in de omgeving toen de boom omviel. 'We wilden eigenlijk niet op pad gaan met de auto, maar besloten het toch te doen. En toen zagen we dus die omgevallen boom."

Een ambulance bracht het meisje naar het ziekenhuis. Hoe het precies met haar gaat, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: