Nieuws

Marijn kon huis niet in door omgewaaide boom: 'Eigenlijk had-ie eerder weg gemoeten'

'Het was een ongelooflijk mooie boom', zegt Marijn de Ronde uit Ermelo. Ze vindt het dan ook jammer dat-ie zaterdag door harde windstoten op haar huis viel. © Persbureau Heitink
ERMELO - 'Het was een ongelooflijk mooie boom', zegt Marijn de Ronde uit Ermelo. Ze vindt het dan ook jammer dat-ie zaterdag door harde windstoten op haar huis viel.
De enorme boom zorgde voor een flinke ravage in de tuin van de bewoonster en haar huis was zelfs even onbereikbaar. De brandweer heeft zo snel mogelijk de toegang weer vrijgemaakt en inmiddels ligt er een flinke stapel netjes gekapt hout op de stoep. 'Ik zal het bladerdak missen, maar eigenlijk had-ie eerder weg gemoeten', vertelt Marijn.

Geoliede machine

De Ermelose is onder de indruk van de geoliede machine die op gang is gekomen. 'Iemand van de verzekering is gekomen en die heeft meteen actie ondernomen. Die heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat een welwillende aannemer meteen de schade aan het dak provisorisch heeft opgelost.' Daarnaast is ook de loco-burgemeester bij de woning gebleven tot Marijn weer naar binnen kon.
Van binnen heeft het huis geen schade, maar van buiten moet er nog wel wat gebeuren aan de dakgoot en het dakbeschot. Wie daarvoor moet opdraaien - de opstalverzekering of de gemeente - moet nog blijken.
Ook vanmiddag waarschuwt het KNMI voor harde windstoten. Van 14.00 tot 19.00 uur is in Gelderland code geel van kracht. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!