Lopers verkeerde kant opgestuurd bij halve marathon Harderwijk

HARDERWIJK - De 39ste halve marathon van Harderwijk is zaterdag in de soep gelopen. Hardlopers op de halve marathonafstand en de 10 kilometer werden na hun eerste kilometers een tijd lang de verkeerde kant opgestuurd.

De uitslag voor die twee afstanden is hierdoor ongeldig verklaard, meldt de organisatie. Ze biedt excuses aan de lopers aan, maar zal het inschrijfgeld niet teruggeven. 

Volgens organisator Ruud Jansen is het op een van de posten misgegaan met een instructie, waarna de situatie bij die post niet meer onder controle te krijgen was. 'Een grote groep koplopers ging de verkeerde kant op. Een enorme teleurstelling voor alle lopers en alle vrijwilligers die erg naar zo'n dag uit zien', stelt de organisator.

Dit jaar kreeg de organisatie een recordaantal inschrijvingen van 1700 voor alle vier de afstanden samen, Daar onder waren ook atleten uit Marokko, Kenia, en België. Er zijn ruim 150 vrijwilligers bij de wedstrijd betrokken.

Jansen wil zich niet laten afschrikken voor volgende edities. 'We gaan goed evalueren hoe het mis kon gaan en hoe we dat voor de toekomst oplossen'.


 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!