Nieuws

'Omstreden imam klaagt Arnhem aan vanwege beroepsverbod'

De Al Fath moskee
Imam Youssef Arkhouch klaagt de gemeente Arnhem aan omdat hij niet aan de slag mag als voorganger bij de Arnhemse Al Fath moskee. Dat meldt De Gelderlander. © Google Streetview
ARNHEM - Imam Youssef Arkhouch klaagt de gemeente Arnhem aan omdat hij niet aan de slag mag als voorganger bij de Arnhemse Al Fath moskee. Dat meldt De Gelderlander.
De imam staat ook wel bekend als Youssef Abou Nafi. Hij draaide proef in de moskee aan de Van Oldenbarneveldtstraat, maar mocht niet blijven. Over hem ontstond veel discussie in de Arnhemse raad, omdat hij in verband wordt gebracht met salafisme. 
Burgemeester Marcouch antwoordde op vragen van de PVV dat hij Arkhouch liever niet in Arnhem ziet. Hij is fel tegen salafisme, omdat die leer jongeren zou aanzetten tot radicalisering.

Fluistercultuur

Arkhouch ontkent dat hij salafist is en zegt dat hij jongeren just wil deradicaliseren. Volgens de ontslagen imam en zijn advocaat is sprake van machtsmisbruik en politieke inmenging met religie door de burgemeester, gebaseerd op 'fluistercultuur' en geruchten. 
De imam spreekt van een beroepsverbod en eist een schadevergoeding omdat hij inkomen misloopt. Ook wil hij dat zijn naam wordt gezuiverd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!