Nieuws

Vrijwilligers moeten evenementen in Doesburg overeind houden

Een kerstmarkt, braderie of ander evenement kan niet zonder vrijwilligers. Net als zoveel andere gemeenten kampen organisaties in Doesburg al jaren met een tekort aan mensen die mee willen helpen. Een zogeheten Evenementenproeverij maandagavond moet daar verandering in brengen.
DOESBURG - Een kerstmarkt, braderie of ander evenement kan niet zonder vrijwilligers. Net als zoveel andere gemeenten kampen organisaties in Doesburg al jaren met een tekort aan mensen die mee willen helpen. Een zogeheten Evenementenproeverij maandagavond moet daar verandering in brengen.
In de Gasthuiskerk presenteren zo'n twintig evenementen zich aan belangstellenden. Zo zoekt de Kerstmarkt mensen die op de dag zelf mee willen helpen met op- en afbouwen. Ook een marktmeester staat op het wensenlijstje. Ook het zomerevenement Doesburg Binnenste Buiten is hard op zoek, net als de Kadedagen en de Hanzedag die onlangs een doorstart maakte met een nieuw bestuur. Dat zijn ook vrijwilligers en zonder het nieuwe bestuur had de Hanzedag dit jaar op 8 juni helemaal niet door kunnen gaan.

Schoon, heel en veilig

Enkele maanden geleden stuurden de gezamenlijke organisaties een brandbrief naar de gemeente Doesburg, met daarin de vraag om meer ondersteuning. De gemeente heeft toegezegd vanaf nu te zorgen voor het opruimen na evenementen, in te staan voor de veiligheid en het helpen van organisaties bij het aanvragen van de nodige vergunningen. Ook organiseert zij dus de Evenementenproeverij: maandagavond om 19.00 uur in De Gasthuiskerk.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!