Voorbereiding klompenpad Wezep

WEZEP - Al geruime tijd is een werkgroep, onder leiding van Martijn Grievink van Landschapsbeheer Gelderland, bezig met de voorbereidingen van een klompenpad in Wezep. Dit klompenpad wordt 17 kilometer lang en krijgt de naam 'Het Wiseperpad' De route gaat door het mooie buitengebied van Wezep en Hattemerbroek.

Nu de route op papier klaar is, wordt het voor de werkgroep tijd om de route uit te zetten, alleen is dat sneller gezegd dan gedaan. Met een kruiwagen vol met stevige palen, grondboren, schildjes, stickers, boormachine met schroeven en zelfs een plantenspuit met sop ging de werkgroep op pad.

Het was even wennen, maar nadat de eerste palen met schildjes in de grond stonden, werd iedereen er steeds handiger in. Aan het eind van de dag was er een mooi stuk van de route bewegwijzerd.

Er is nog veel te doen voor de opening van het pad op 12 april. De gemeente Oldebroek heeft dan twee prachtige klompenpaden, namelijk het Vreepad (startpunt bij de museumboerderij in Olderbroek) en het Wiseperpad. 

 

Meer over dit onderwerp:
Locourant Wezep Nieuws
Deel dit artikel: