Nieuws

Mogelijk nieuwe fabriek voor kunstgrasrecycling in Gelderland

Het Deense bedrijf Re-match onderzoekt de mogelijkheden om een fabriek voor recycling van kunstgrasmatten in Nederland te gaan bouwen. Daarbij is ook contact met één of meer Gelderse gemeenten, zegt een woordvoerder van het bedrijf. © Re-Match
Het Deense bedrijf Re-match onderzoekt de mogelijkheden om een fabriek voor recycling van kunstgrasmatten in Nederland te gaan bouwen. Daarbij is ook contact met één of meer Gelderse gemeenten, zegt een woordvoerder van het bedrijf.
Om welke locaties het gaat, wil de woordvoerder niet zeggen. Volgens hem zijn gemeenten sinds de affaires rond afval- en kunstgrasverwerker Vink in Barneveld en het Dongense bedrijf Tuf Recycling 'kopschuw' als het gaat om de verwerking van kunstgrasmatten. Vink is onlangs per direct gestopt met de verwerking en matten bestemd voor Tuf bleken in onder meer de gemeente Maasdriel te zijn opgeslagen.
De nieuwe fabriek van Re-Match moet volledig gedigitaliseerd worden en model staan voor 23 andere fabrieken in Europa en Noord-Amerika. De Nederlandse verwerkingsfabriek wordt groter dan de bestaande fabriek in Denemarken en moet volgend jaar opengaan.
De verwerkingsfabriek voor kunstgrasmatten in Denemarken is op dit moment nog de enige optie voor de recycling van kunstgrasvelden in Noord-Europa. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!