Nieuws

Jeugd van Alphen vist vijver leeg

ALPHEN - Een bijzonder klusje voor de jeugd in Alphen. De vijver aan de Middendam moet donderdagmiddag worden leeggevist en alle kinderen tussen 4 en 14 jaar zijn uitgenodigd om de stekelbaarsjes en giebels (lijken op wilde goudvissen) uit het water te scheppen.
De vissen worden verplaatst, omdat de vijver groter wordt gemaakt om de wateroverlast tijdens hoosbuien aan te pakken. Tijdens extreme regenval in 2015 en 2016 bleef langdurig water op straat staan, waardoor ook woningen blank kwamen te staan. Vooral aan de Middendam was toen veel overlast.
Om dit in de toekomst te voorkomen, wordt regenwater uit de Middendam en Valksestraat straks naar de vijver geleid. Daarom is het nodig om de waterpartij te vergroten.
Wethouder Wethouder Ans Mol van de gemeente West Maas en Waal, waar het dorp onder valt, helpt ook een handje mee. 'We hopen allemaal dat het mooi droog weer gaat worden', zei ze op Radio Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!