Jarenlange celstraffen voor doodschieten Samet

VAASSEN - Drie mannen moeten 12 jaar de cel in voor de schietpartij op een carpoolplaats bij Vaassen, twee jaar geleden. De 25-jarige Samet kwam daarbij om het leven. Een mislukte drugsdeal was de aanleiding voor de schietpartij.

De drie veroordeelden zijn een 23-jarige man uit Leeuwarden, een 40-jarige man uit Zwolle en een 38-jarige man uit Heerde. Naast de celstraf moeten ze ruim 6000 euro aan de nabestaanden betalen. Dit zijn volgens de rechtbank de kosten die zijn gemaakt voor de uitvaart.

Bekijk hier de reportage: (tekst gaat verder na de video)

Wie loste het fatale schot?

Het drietal probeerde bij de ripdeal 100 gram cocaïne te stelen van het slachtoffer en zijn vriend. Onderzoek maakte niet duidelijk met welk wapen het dodelijke schot is gelost. Daardoor kon de rechtbank niet vaststellen wie van de mannen verantwoordelijk is voor de dood van Samet. De rechtbank acht de drie wel schuldig aan het 'medeplegen van een voltooide doodslag' en vuurwapenbezit.

De rechtbank veroordeelde nog twee mannen in verband met de schietpartij. De vriend van het slachtoffer, een 22-jarige Apeldoorner, krijgt voor wapenbezit en cocaïnehandel een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Een 28-jarige man uit Leeuwarden kreeg 14 maanden cel wegens wapenbezit.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Epe Vaassen Nieuws
Deel dit artikel: