Rij om in de avondspits; opruimen ongeval A2 duurt tot donderdag

ZALTBOMMEL - Op de A2 bij Zaltbommel is de linkerrijstrook in beide richtingen naar verwachting tot donderdag 06.00 uur dicht vanwege een gekantelde truck met vloeibare mest. Dat is slecht nieuws voor weggebruikers in de avondspits.

Met de berging, schoonmaak en reparatie wordt gewacht tot na de avondspits, om 20.30 uur. Het opruimen van de ravage vraagt vervolgens veel tijd. Naar verwachting gaan de werkzaamheden de hele nacht duren. Een groot stuk vangrail van zo'n 100 meter is aan vervanging toe.

Woordvoerster Noortje van Schijndel van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland over de problemen op de A2:

'En vanwege de mest moet de berm gesaneerd worden', legt woordvoerster Noortje van Schijndel van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland uit. 'In de loop van de nacht is alles hersteld. Het streven is dat er in de ochtendspits geen hinder meer is.'

De tekst gaat verder onder de video.

Het verkeer zal tijdens de avondspits wel forse hinder ondervinden. Geadviseerd wordt om omleidingsroutes te volgen en verkeersinfo goed in de gaten te houden.

Verkeer richting Tiel/Utrecht wordt geadviseerd Waalwijk te volgen (A59, A15, A27). Richting Den Bosch kan het verkeer het beste Breda volgen (A27, A59).

Zie ook: Gekantelde truck met mest op A2 bij Zaltbommel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Nieuws
Deel dit artikel: