Proef met flitsparkeren in Arnhem

ARNHEM - Het wordt weer mogelijk om de auto voor korte tijd in de binnenstad van Arnhem te parkeren, bijvoorbeeld voor een korte boodschap.

De gemeente Arnhem neemt de proef op de som door op twee locaties flitsparkeren toe te staan. Ook staat de parkeerplaatsen een opknapbeurt te wachten.

De twee locaties komen in de nabijheid van het voetgangersgebied in het centrum. Op die plekken mogen auto’s korte tijd parkeren. De gemeente is van plan om in het voorjaar met een uitgewerkt plan te komen. Is de proef een succes, dan zullen er meer flitsparkeerplaatsen volgen.

De parkeergarages van Musis, Rozet en Centraal worden ook opgeknapt. Zo komt er betere verlichting, betere bewegwijzering, en worden de ontvangstruimtes verbouwd of opnieuw geschilderd. Ook moeten duidelijker borden de herkenbaarheid van de garages vanaf de straat vergroten.

Met deze verbeteringen hoopt de gemeente de gastvrijheid van de Arnhemse binnenstad voor het winkelend publiek te vergroten. Dat doel komt voort uit een afspraak, vorig jaar opgenomen in het coalitieakkoord tussen VVD GroenLinks, D66 en PvdA.

 

Deel dit artikel: