Nieuws

Fabio Jakobsen debuteert in Parijs-Nice

Jakobsen won vorige maand de eerste etappe van de Ronde van de Algarve.
Wielrenner Fabio Jakobsen maakt deel uit van de ploeg waarmee Quick-Step naar Parijs-Nice afreist. De sprinter uit Heukelum moest zich afgelopen weekend nog ziek afmelden voor Kuurne-Brussel-Kuurne en sloeg dinsdag ook de GP Samyn nog over. © EPA
HEUKELUM - Wielrenner Fabio Jakobsen maakt deel uit van de ploeg waarmee Quick-Step naar Parijs-Nice afreist. De sprinter uit Heukelum moest zich afgelopen weekend nog ziek afmelden voor Kuurne-Brussel-Kuurne en sloeg dinsdag ook de GP Samyn nog over.
'We hopen met Fabio een rit te winnen, maar hij is nog herstellende van ziekte. Dus het is even afwachten', laat ploegleider Tom Steels weten.
Het Belgische topteam staat zondag met onder anderen de Luxemburger Bob Jungels, zaterdag winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, en de Belg Philippe Gilbert aan de start in de openingsrit van de 'Koers naar de zon' die vermoedelijk op een massasprint uitdraait.

'Goede leerschool voor hem'

Daarna liggen er nog twee kansen voor de sprinters, waarna het lastige deel van de achtdaagse rittenkoers begint. De pas 22-jarige Jakobsen, vorig jaar goed voor zeven overwinningen, debuteert in Parijs-Nice. 'Het is weer een stap voor hem, naar een deelnemersveld van hoger niveau. Onafhankelijk van het resultaat is het een goede leerschool voor hem', aldus Steels.
Deze meerdaagse wedstrijd duurt tot en met 17 maart.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!