Rake klappen na aanrijding in Nijmegen

NIJMEGEN - Na een aanrijding tussen twee auto's op een kruising in Nijmegen is maandagmiddag een vechtpartij uitgebroken. Er zijn drie verdachten aangehouden, zegt de politie dinsdagavond.

Het ongeluk werd volgens de politie veroorzaakt door een Mercedes. Die kwam vanuit de Groenestraat en reed met hoge snelheid door rood de kruising met de Sint Annastraat op. Gevolg: een forse aanrijding.

De inzittenden van de Mercedes haalden vervolgens verhaal bij de tegenpartij, zegt de politie. Toen enkele omstanders de bestuurder te hulp schoten, werden er rake klappen uitgedeeld. Drie mensen werden volgens de politie fors mishandeld door de inzittenden van de Mercedes. Na de mishandelingen reden ze via het fietspad en tegen de richting in weg.

Veel getuigen en filmpjes

Een van de slachtoffers ging achter hen aan. Hij hield ondertussen contact met de politie en gaf steeds de locatie door. De inzittenden van de Mercedes, volgens de politie drie mannen, konden zo worden aangehouden. De recherche hoort ze over hun aandeel. Welke rol ze speelden, is volgens de politie overigens wel duidelijk dankzij de vele getuigen en filmpjes die zijn gemaakt. 

De politie bedankt op Facebook iedereen voor hun bijdrage. 'In het bijzonder een jongedame die, zoals ze zelf zei, ondanks haar lengte tussen de vechtende betrokkenen dook om ze uit elkaar te halen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Politie Nieuws
Deel dit artikel: