Portemonnee weg, geld van de rekening

GORSSEL - Een hoogbejaarde inwoonster van Gorssel is heel veel geld kwijt en andere spullen kwijt na diefstal van haar portemonnee. Dit gebeurt op 12 november wanneer de vrouw een bezoek brengt aan het plaatselijke filiaal van Kruidvat.

De politie verdenkt twee vrouwen ervan de diefstal van de portemonnee te hebben gepleegd en daarna geld van de rekening te hebben gehaald. Dat laatste gebeurt in Deventer.

Het slachtoffer (88) uit Gorssel doet bij de politie aangifte van diefstal van haar portemonnee met daarin onder meer haar pinpas. De vrouwen die hiervan worden verdacht, slagen er na hun daad in heel veel geld van de rekening van het slachtoffer te halen.

Bekijk de beelden.

De vrouw doet, voor ze ontdekt dat ze wordt getild, een boodschap bij het Kruidvat in Gorssel. Wanneer ze thuis is wordt ze gebeld. De persoon aan de andere kant van de lijn laat weten dat ze van de bank is. Ze zegt dat ze de portemonnee van de vrouw heeft gevonden en de politie heeft gebeld. Om te verifiëren dat de gedupeerde daadwerkelijk eigenaar van de pas is, vraagt de vrouw om de pincode.

In haar portemonnee zaten nog meer waardevolle attributen. Het slachtoffer heeft veel kosten moeten maken om die schade te herstellen.  

Herken je deze vrouwen, neem dan contact op met de tiplijn van de politie op 0800-6070. Wil je anoniem blijven, dan kun je Meld Misdaad Anoniem bellen op 0800-7000. Online informatie doorgeven kan via deze links: politie en Meld Misdaad Anoniem. Het zaaknummer is 2018512902.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: