Hoera, het is weekend! Dit is er allemaal te doen

ARNHEM - Ook dit weekend is er natuurlijk weer genoeg leuks te doen in de provincie. Heb jij nog geen idee wat je gaat doen? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips weer voor je op een rijtje gezet.

Lammetjes kijken bij de schaapskooi

Het is er weer de tijd voor; de lammetjes. Elk jaar worden er rond deze tijd speciale lammetjesdagen georganiseerd in Gelderland. Dit weekend kun je naar de Lammetjesdag in Ede. Bij de schaapskooi op de Ginkelse heide kun je de lammetjes aaien. Je wordt ontvangen met beschuit met muisjes en er zijn kleurplaten voor de kinderen.

Rondjes draaien op de kermis

In Apeldoorn start dit weekend weer de Voorjaarskermis. Op het buitenterrein van de Americahal worden zo'n 35 attracties opgebouwd. De kermis duurt van 9 tot en met 17 maart. Op de zondagen worden de traditionele eurodagen gehouden.

Bezoek Radio Kootwijk

En ben je al eens bij het voormalige zendstation Radio Kootwijk geweest, een van de meest markante gebouwen van Gelderland? Dit weekend kin je rondkijken met een gids. Je krijgt een rondleiding door het gebouw en de gids vertelt je natuurlijk van alles over de historie . 

Het theater in met Introdans

Vanaf dit weekend is in de theaters de nieuwe voorstelling van Introdans te zien. Ze gaan langs de theaters met de familievoorstelling 'Vier verhalen en een dag'. Het is een sprookje die gaat om het meisje, Moira. Ze wint een prijs en mag vervolgens drie wensen doen. De voorstelling is een bijzondere samenwerking tussen Introdans en Spinvis. 

Feestje voor postzegelverzamelaars in Nijmegen

Gek op postzegels? Dan kun je dit weekend het beste naar Nijmegen gaan. In de Huisman Sporthal wordt de Novio-fair gehouden. Er zijn handelaren uit binnen- en buitenland, je kunt je postzegels laten taxeren en er is ook een grote tentoonstelling met ansichtkaarten. 

Grootste fossielenbeurs van de Benelux

Voor een heel andere beurs moet je dit weekend naar Harderwijk. Daar wordt de grootste fossielenbeurs van de Benelux gehouden. Tijdens de PaleoTime-NL 2019 zijn er verschillende lezingen te bezoeken. Ook is er een determinatietafel met experts, dus neem vooral ook je eigen fossielen mee. De beurs duurt van 10.30 tot 16.30 uur en wordt gehouden op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. 

In het programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke week zet ze ook de leuke tips voor het weekend voor je op een rijtje. Heb je nog leuke uittips voor de komende tijd? Laat het ons dan weten uit@gld.nl 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: