Staking bij verpakkingsbedrijf AFP Apeldoorn

APELDOORN - In Apeldoorn hebben medewerkers van verpakkingsbedrijf AFP maandag het werk voor 24 uur neergelegd. Ze willen een beter loon, een hogere ploegentoeslag en vakantietoeslag en een onderzoek naar de werkdruk.

Bij AFP werken ongeveer 230 mensen. Medewerkers en de vakbonden FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen willen er in 2019 3,5 procent bij, en zijn daarover al sinds maart vorig jaar in onderhandeling. De werkgever komt niet verder dan een eindbod van 4 procent verdeeld over twee jaar, maar daarmee nemen de bonden en werknemers geen genoegen.

Volgens FNV-bestuurder Ton Neijenhuijs heeft een eerdere werkonderbreking in oktober niks opgeleverd. Informeel zou de werkgever sindsdien 3 procent hebben toegezegd, maar dit zou zijn teruggefloten door de aandeelhouder, stelt Neijenhuijs. Inmiddels werd het te lang stil van de kant van de werkgever.

'Geen waardering in centen op de vloer' 

Volgens de vakbondsbestuurder ontbreekt het aan waardering in centen, én op de werkvloer: 'Het gaat ook om de sfeer, de cultuur en de werkdruk. De directeur weet niet wat er op de werkvloer speelt.'

Als de staking van maandag niks oplevert, zal er een meerdaagse staking volgen, denkt de vakbondsbestuurder. 

Directie betreurt de situatie

De directie van het bedrijf betreurt de situatie en hoopt snel tot een akkoord te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Economie Nieuws
Deel dit artikel: