Onverschillige overvaller krijgt 8 jaar cel

ZUTPHEN - Een 37-jarige man is maandag veroordeeld tot 8 jaar cel. Hij kreeg de straf voor meerdere overvallen in Apeldoorn en Beekbergen. Daarnaast werd hij schuldig bevonden aan vuurwapenbezit.

Naast de gevangenisstraf moet de man een schadevergoeding van ruim 18.000 euro betalen aan de slachtoffers van de overvallen, die hij tussen 19 maart en 30 december 2017 pleegde.

Twee Apeldoornse cafetaria's en een restaurant van een vakantiepark in Beekbergen waren het doelwit. De man bedreigde in twee gevallen de medewerkers met een vuurwapen. Bij één overval schoot hij ook daadwerkelijk met het wapen.

Doodsangsten

Uit slachtofferverklaringen blijkt dat de slachtoffers doodsangsten hebben uitgestaan. De man hoorde dit in de rechtbank allemaal onbewogen aan.

Hij toonde totaal geen berouw. Ook weigerde hij elke vorm van persoonlijkheidsonderzoek. Hieruit blijkt volgens de rechter dat het hem weinig tot niets interesseert hoe zijn gedrag heeft kunnen ontstaan of in de toekomst voorkomen kan worden.

Volgens de rechtbank hebben de gepleegde feiten in combinatie met de onverschillige houding van de man geleidt tot de langdurige gevangenisstraf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Overval Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: