Nieuws

Jihadiste uit Ede gaat de cel in

De IS-vlag in een moskee
De 35-jarige jihadiste Senabel al N. uit Ede is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot 30 maanden gevangenis, waarvan 10 voorwaardelijk. De vrouw is volgens de rechtbank schuldig aan lidmaatschap van een terroristische organisatie en voorbereiding van terroristische handelingen. © EPA
EDE - De 35-jarige jihadiste Senabel al N. uit Ede is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot 30 maanden gevangenis, waarvan 10 voorwaardelijk. De vrouw is volgens de rechtbank schuldig aan lidmaatschap van een terroristische organisatie en voorbereiding van terroristische handelingen.
De Edese vertrok sinds 2014 tot tweemaal toe naar Irak, naar eigen zeggen om zich aan te sluiten bij haar familie. In 2017 keerde ze met haar twee jonge kinderen terug naar Nederland, waar ze bij terugkomst op Schiphol meteen werd aangehouden.
Het Openbaar Ministerie (OM) gelooft niks van haar verhaal en eiste in februari drie jaar cel. De rechter hield het bij 30 maanden, waarvan tien voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De vrouw moet ook deelnemen aan schuldhulpverlening.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!