Nieuws

Orang-oetan Sandy treurt in Apenheul om jong

Orang-oetan Sandy
Verdrietig nieuws uit de Apenheul in Apeldoorn. Daar beviel orang-oetan Sandy op 28 januari van een jongetje, maar na de zware bevalling waren zowel moeder als zoon er slecht aan toe. Het jong heeft nog drie dagen geleefd, maar is helaas aan een longonsteking overleden. © Apenheul
APELDOORN - Verdrietig nieuws uit de Apenheul in Apeldoorn. Daar beviel orang-oetan Sandy op 28 januari van een jongetje, maar na de zware bevalling waren zowel moeder als zoon er slecht aan toe. Het jong heeft nog drie dagen geleefd, maar is helaas aan een longonsteking overleden.
De dood van haar jong was voor de 36-jarige moederaap een grote tegenslag. Het is het tweede jong van aap Sandy dat overleed na de geboorte. Vorig jaar beviel de orang-oetan te vroeg, waarna het jong na twee dagen overleed.
Deze keer ging het dus weer mis. Het jong lag wel aan de borst, maar de verzorgers twijfelden of Sandy na de zware bevalling genoeg melk had. Toen ze dat wilden controleren, bleek het al te laat. Het jong overleed waarschijnlijk aan een longontsteking.
Ondanks dat Sandy nu twee keer een baby orang-oetan heeft verloren, heeft ze in het verleden wel gezonde jongen gehad. Ze heeft zelfs een pasgeboren orang-oetan van een andere aap geadopteerd, toen ze zelf net een jong had gekregen. 
Hoewel Sandy het erg zwaar had na de bevalling en het verlies van haar jong, lijkt ze er inmiddels weer bovenop te komen. De Apenheul hoopt dat ze weer snel helemaal de oude is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!