Nieuws

Café Sailor twee weken dicht na gezellige avond die eindigt in brand

Onderzoek naar scooter voor de deur
De zaak was nog geen twee uur gesloten toen op zaterdagnacht om 4.00 uur brand uitbrak. Het café dat in de buurt bekend staat als 'de laatste bruine kroeg van Klarendal' blijft zeker twee weken dicht. Dat blijkt na onderzoek van Stichting Salvage. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
ARNHEM - De zaak was nog geen twee uur gesloten toen op zaterdagnacht om 4.00 uur brand uitbrak. Het café dat in de buurt bekend staat als 'de laatste bruine kroeg van Klarendal' blijft zeker twee weken dicht. Dat blijkt na onderzoek van Stichting Salvage.
De stichting die verantwoordelijk is voor de schadeafwikkeling na brand, concludeert dat het pand op dit moment onveilig is. 'De historische houten gevel is zodanig beschadigd dat die eerst hersteld moet worden', zegt een woordvoerder.
Als dat gebeurd is, dan komt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kijken of het café weer open kan. 'Het hele pand zit onder het roet en dat is giftig. Dat moet dus eerst helemaal schoongemaakt worden.'
De tekst gaat verder onder de video.
Café Sailor twee weken dicht na gezellige avond die eindigt in brand

'Het was een gezellig avond'

Het was afgelopen nacht tot in de late uurtjes gezellig in Café Sailor aan de Catharijnestraat in Arnhem. Eigenaresse Tamara Schoonderbeek keek dus vreemd op toen ze rond 04.00 uur wakker werd omdat er brand was in haar café.
'Het was echt een gezellige avond zonder ruzie of gedoe. Om 02.30 uur heb ik de boel afgesloten en ben ik naar huis gegaan, drie straten verderop. Vervolgens maakten buren mij om 04.00 uur wakker omdat er brand was", zegt een geschrokken en balende Tamara Schoonderbeek, die het café twee jaar geleden overnam van haar moeder.

Scooter voor deur

Toen ze zich terug naar het café haastte, zag ze de brandweer bezig met bluswerkzaamheden. 'Ik zag meteen dat er een scooter voor de deur stond die er nog niet stond toen wij de boel afsloten. Ik heb inmiddels gehoord dat die scooter gestolen is.'
(tekst gaat verder onder de video)
Café Sailor twee weken dicht na gezellige avond die eindigt in brand

Veel reacties

De politie houdt rekening met brandstichting. Schoonderbeek tast zelf in het duister. 'Ik heb echt geen idee, ik hoop natuurlijk dat het niet tegen mijn café was gericht. Gelukkig heb ik inmiddels al veel reacties gehad van buurtbewoners die willen helpen om de boel schoon te maken.' Het café heeft een belangrijke sociale functie onder wijkbewoners van Klarendal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!