Afvalbedrijf na brand Wilp: 'We kijken naar maatregelen tegen broei'

WILP - De afvalbranche kijkt gezamenlijk naar mogelijkheden om brand door broei eerder te signaleren en te voorkomen. Dat meldt afvalwerker Attero in Wilp naar aanleiding van de brand die zaterdag uitbrak in een berg afval. Het vuur woedt ook zondag nog steeds.

Een woordvoerder van het bedrijf noemt broei als mogelijke oorzaak van de brand. 'Zaterdagmiddag rond 17.00 uur was er nog niets aan de hand. Vervolgens merkte een opzichter de brand rond 21.00 uur op. Hij heeft direct de hulpdiensten ingeroepen. Onze medewerkers hebben daarna de brandweer geholpen door het afval uit elkaar te trekken. Ook gebruiken we zand om de vlammen te verstikken.'

Zie ookKijken: luchtbeelden van brand bij afvalbedrijf in Wilp

De afvalbranche kijkt gezamenlijk naar mogelijkheden om brand door broei eerder te signaleren en te voorkomen, aldus de Attero-woordvoerder. 'Dan moet je denken aan warmtebeeldcamera's en sensoren die het afval in de gaten houden.'

Onvrede en eerder brand
Attero haalt energie en nieuwe grondstoffen uit afval. Het bedrijf verwerkt jaarlijks 3,5 miljoen ton afvalstoffen. Op de locatie in Wilp gaat het onder meer om 225.000 ton gft-afval per jaar. Er werken circa tachtig mensen. Omwonenden hebben al vaker hun onvrede over het bedrijf geuit. In mei vorig jaar woedde er ook al brand.

De woordvoerder van het bedrijf verwacht dat het vuur in de loop van zondag helemaal is geblust en dat alle medewerkers maandag gewoon aan de slag kunnen.

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Wilp Nieuws
Deel dit artikel: