Nieuws

Groene kieswijzer voor provinciale verkiezingen

foto Omroep Gelderland
Een aantal Gelderse groenorganisaties heeft vrijdag op de Posbank bij Rheden de gezamenlijke groene kieswijzer gelanceerd. Het moet kiezers op 20 maart bij de provinciale verkiezingen inzicht geven in welke 'groen-onderwerpen' er per partij zijn.
RHEDEN - Een aantal Gelderse groenorganisaties heeft vrijdag op de Posbank bij Rheden de gezamenlijke groene kieswijzer gelanceerd. Het moet kiezers op 20 maart bij de provinciale verkiezingen inzicht geven in welke 'groen-onderwerpen' er per partij zijn.
Natuur, landschap, duurzame energie en ruimtelijke ordening zijn grote thema's bij de provinciale verkiezingen. Volgens de initiatiefnemers is alleen niet altijd duidelijk welke besluiten hierover moeten worden genomen en wat nu de exacte standpunten van de politieke partijen hierover zijn. En dus kwam er een gezamenlijke kieswijzer van Natuurmonumenten, de Gelderse Natuur en Milieufederatie, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en IVN Gelderland.
Bekijk de reportage. De tekst gaat verder onder de video.
Groene kieswijzer voor provinciale verkiezingen
De groene kieswijzer moet aan de hand van 19 stellingen laten zien welke politieke partij het dichtst bij de kiezer staat. Bij de lancering waren onder anderen leden van de PvdA, ChristenUnie, CDA, Van Partij voor de Dieren, Groenlinks, D66 en de SP. De VVD en de SGP meldden zich af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!