Partij voor de Dieren wil 'paal en perk' aan stroomverbruik Bommelerwaard

ARNHEM - De Partij voor de Dieren wil 'paal en perk' stellen aan het stroomverbruik van van bloementelers in de Bommelerwaard. De partij stelt daarom vragen aan het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland.

De stroom in de Bommelerwaard is 'op', meldde Omroep Gelderland vorige week. Glastuinbouwers gebruiken in het gebied zoveel elektriciteit dat netbeheerder Liander de vraag niet meer aan kan. Uitbreiding van de capaciteit van het gehele Gelderse stroomnetwerk vraagt een investering van 100 miljoen euro, aldus het bedrijf.

Klimaatdoelen

De PvdD wijst erop dat de provincie 'tientallen miljoenen euro's' steekt in verduurzaming en klimaatdoelen. De intensieve glastuinbouw in de Bommelerwaard staat daar haaks op, aldus de partij, die wil dat grootverbruikers meer voor hun energie gaan betalen.

De partij wil van het college van Gedeputeerde Staten meer weten over het stroomverbruik in de Bommelerwaard, en welke energiebesparende maatregelen daar al zijn genomen. Ook wil de partij kijken naar meer milieuvriendelijke vormen van energie.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: