Nieuws

Thijmen Kupers loopt op EK voor naam en faam van Lengel

Thijmen Kupers twijfelt over het voorzetten van zijn loopbaan.
Thijmen Kupers twijfelt over het voorzetten van zijn loopbaan. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Thijmen Kupers maakt na een jaar vol blessureleed zijn rentree op een internationaal titeltoernooi.
De 27-jarige atleet uit Lengel loopt de 800 meter op de EK Indoor Atletiek in Glasgow. "Ik ben al zeker een half jaar op weg naar dit niveau. Dat ging met horten en stoten, je lichaam moet echt weer wennen. Daar komt dit dan uit, dat is wel fijn. Ik heb het lang niet kunnen laten zien en dat vreet soms een beetje aan je. Mooi om nu weer in het oranje te mogen staan. Sinds 2012 heb ik elk jaar een toernooi gehaald, ik heb al elf keer meegedaan. Vorig jaar helemaal geen toernooi, dat was wel gek om van een afstandje alles te moeten zien."
In 2015 pakte Kupers zelfs brons op het EK Indoor. "Zeker en ik heb nu ook alle kans om een medaille te halen. Ik sta zeker niet bovenaan de ranglijst. Ik sta dertiende, maar mijn PR is een stuk sneller. Ik kan de finale halen. Daar ben ik echt naar op zoek. Maar ik geniet ook dat ik er weer bij ben. En we gaan zeker de naam en faam van Lengel weer laten zien."
Het EK Indoor begint vandaag. Kupers komt vanavond in actie in de series op de 800 meter. Nijmegenaar Mike Foppen loopt de kwalificatie op de 3000 meter en op diezelfde afstand doet Julia van Velthoven uit Nijmegen vanavond mee aan de finale. Anouk Vetter uit Arnhem (foto) werkt vandaag de vijfkamp af.