Brand in historisch pand Hattem, bewoner gewond

HATTEM - In Hattem heeft donderdagmorgen brand gewoed in een appartement in de historische binnenstad. Het appartement ligt boven restaurant Daandels, op de hoek van de Markt en de Kerkstraat.

De vlammen sloegen aan twee kanten uit het dak en er kwam veel rook vrij. Volgens de brandweer beperkte de brand zich tot de zolder van het appartement. Het gehele pand inclusief het restaurant heeft (water)schade.

De bewoner van het appartement is gewond geraakt. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bekijk beelden van de brand (tekst gaat verder onder de video):

De eerste melding over de brand kwam rond 7.15 uur binnen. De brandweer zette meteen extra mensen en materieel in omdat het gaat om een brand in de historische binnenstad.

Foto: News United/Stefan Verkerk

Burgemeester Jan Willem Wiggers van Hattem benadrukt dat je een brand op die plek niet wilt: 'Je wil nergens brand hebben, maar zeker niet in de binnenstad van een oude stad. De kap is aardig uitgebrand. Het beeld dat ik heb gekregen is dat de onderste verdiepingen gespaard zijn gebleven.'

De eigenaar van het restaurant geeft aan dat hij geschrokken is. Wel is hij opgelucht dat de grootste schade zoals het nu lijkt beperkt is gebleven tot de bovenste verdieping. De rest van het pand is aangetast door roet- en waterschade.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog onduidelijk. 'Dat wordt verder uitgezocht', aldus de burgemeester.

Bekijk hier een gesprek met de burgemeester:

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Hattem Hattem Nieuws
Deel dit artikel: