Nieuws

Wageningse wetenschap vaker nuttig voor stad zelf

De burgemeester denkt dat de 'Stadsagenda'de City of Life Sciences versterkt.
Wagenings wetenschappelijk onderzoek moet vaker ten goede komen aan de stad Wageningen zelf. Dat hebben de bestuurders van de gemeente Wageningen en de Wageningen University & Research met elkaar afgesproken in een 'Stadsagenda'. © Pixabay
WAGENINGEN - Wagenings wetenschappelijk onderzoek moet vaker ten goede komen aan de stad Wageningen zelf. Dat hebben de bestuurders van de gemeente Wageningen en de Wageningen University & Research met elkaar afgesproken in een 'Stadsagenda'.
De universiteit groeit flink en de kennis die er vandaan komt, zou het leven van alledag in de stad kunnen verbeteren. "We willen dat benutten voor de opgaven in de stad, zodat onze eigen inwoners ook baat hebben bij de kennis binnen WUR", stelt burgemeester Geert van Rumund.
Studenten kunnen bijvoorbeeld afstudeeronderzoek kiezen dat de stad beter maakt. Voorbeelden zijn een anti-verspillingsschap bij de supermarkt waar minder mooie producten een tweede kans krijgen, een onderzoek hoe kinderen bij kinderdagverblijven in Wageningen gezonder eten of een onderzoek hoe de stad groener kan worden.
De thema's die de gemeente de WUR kozen zijn 'Klimaatneutraal 2030', 'Voedsel en Gezondheid' en 'Natuur en Landschap'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!