Nieuws

Vrouw van ex-eigenaar GelreDome geplukt

De vrouw zei dat de goudstaaf in de vriezer van haar was.
De vrouw van de failliete oud-eigenaar van GelreDome kan meerdere miljoenen en een goudstaaf van haar man niet houden door een uitspraak van de rechtbank in Zutphen. © Wikipedia
GORSSEL - De vrouw van de failliete oud-eigenaar van GelreDome kan meerdere miljoenen en een goudstaaf van haar man niet houden door een uitspraak van de rechtbank in Zutphen.
Ger Visser uit Gorssel was bestuurder van de failliete vastgoedreus Eurocommerce en eigenaar van GelreDome. Hij werd opgepakt voor failissementsfraude. De curator eist nu 1,3 miljoen euro van zijn vrouw en 4,5 miljoen van de Arnhemse stichting waar Visser pensioengeld voor haar onderbracht.
De rechtbank in Zutphen gaat daarin mee. Volgens de rechter valt de 1,3 miljoen in de gezamenlijke boedel, en niet in die van de vrouw. Hetzelfde geldt voor de goudstaaf die de FIOD in hun Gorsselse vriezer vond.
De curator wilde ook dat de vrouw bijna 6,5 miljoen euro boete zou betalen voor het niet afgeven van kentekenbewijzen voor een Porsche en een Ferrari. Daar steekt de rechtbank een stokje voor. De rechter vond die eis niet goed onderbouwd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!