Politieachtervolging eindigt in Jeroens voortuin: 'Meestal gebeurt hier niet zo veel'

BEEK GEM MONTFERLAND - Jeroen Assen wilde net naar bed gaan, toen hij plotseling sirenes hoorde in zijn voortuin. Het bleek te gaan om de Landelijke Eenheid van de politie die een automobilist had klemgereden.

De bestuurder was in de nacht van maandag op dinsdag op de vlucht geslagen bij een routinecontrole op de A12 en kon pas na een lange achtervolging worden aangehouden in Beek (gemeente Montferland).

Jeroen keek wel even gek op toen hij zag dat dat in zijn voortuin gebeurde. 'Ik keek uit het raam en zag ineens een auto staan', vertelt hij. 'Eromheen stond veel politie. Beek is een klein dorp, waar meestal niet zoveel gebeurt.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Jeroen Assen

Meer dan 200 km/uur

Volgens de politie maakte de automobilist tijdens de achtervolging verschillende overtredingen, waaronder het rijden met een snelheid van meer dan 200 km/uur in de bebouwde kom.

Hoewel de auto van de wegpiraat in de tuin van Jeroen belandde, is daar niet veel schade aangericht. 'Een muurtje is omvergereden, maar verder is er niet veel meer van te zien', aldus de nuchtere bewoner.

Zie ook: Wilde achtervolging met snelheden boven 200 km/u eindigt in voortuin

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: